SM-Finalen 2018

Då är Svenska Finalen avgjord och detta med många nya svenska mästare.

Redan på fredagen började de första bilarna komma på plats hos Octan Audio, Fegen. Bilarna förbereddes och finjusterades långt efter mörkrets intåg.


På lördagen kom de resterande bilarna så totalt var vi 18 bilar på årets final vilket är 50% fler än förra året. Bedömningarna började kl 10 och pågick fram till kl 16. Vädret var inte som vi hade vant oss vid denna sommaren utan regnet kom och gick under hela dagen. Tidsschema var utskrivet och följdes nästintill exemplariskt vilket gjorde att man hade full koll på när bedömningarna skedde.

Efter bedömningarna gick vi tillbaka till vandrarhemmet där alla deltagare bodde för grillning och umgänge.


Söndagen började med de sista installationsbedömningarna kl 10 för att från kl 11 påbörja bedömningar av Best of Sound där de med högst ljudpoäng i varje klass kvalificerat sig. Dessa bilar fick tre nya ljudbedömningarna och snittet skulle utse bilen med bäst ljud i Sverige!

Även denna dagen kom det ordentliga skurar som gjorde att deltagarna gärna gömde sig under tälten. Efter kontrollräkning av protokoll så skulle till sist prisutdelningen ske och solen passade på att komma fram och lysa över alla pristagare.

Resultaten kan ni läsa här.

Vi i styrelsen är mycket nöjda med finalen och hoppas även deltagarna upplevde detta som en bra final. Nästa stopp blir EM-Finalen i Salzburg i slutet av mars där många av pristagarna kommer ställa upp och representera Sverige.

Fler bilder hittar ni här.

Slutligen ett stort tack till alla deltagare, sponsorer samt domare för denna säsongen! Utan er hade vi inte haft någon tävlingsorganisation i Sverige!